fbpx

יקב טוליפ

בשנת 2003 החזון של משפחת יצחקי נולד. יקב טוליפ הוקם מתוך אהבה גדולה ליין ואהבה ענקית לאנשים.
השילוב בין יינות איכות לצד תרומה לקהילה הפך להיות סמן הדרך.
צלע ההר בכפר תקוה, יישוב קטן ופסטורלי לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים, היה המקום הטבעי והמושלם להקמת היקב. המודל המרגש והמוצלח של העסקת חברי הקהילה ויצירת הפלטפורמה להשתלבותם בשוק העבודה כאחד האדם, יצר חיבור יוצא דופן, חזק, בלתי נפרד ושורשי.

התשוקה ביצירת יינות ייחודים, נועזים ופורצי דרך, היא זו המובילה אותנו קדימה. רוח היזמות “הטוליפית” מאפשרת לנו להמשיך להוביל ביצירתיות, בחדשנות, במקצועיות וברגישות.
פריצת הדרך המקצועית, מורגשת בייחודיות הבלנדים והאיכות הבלתי מתפשרת בתהליך יצירת היין. שילוב המקצועיות לצד אמירה חדשה בתעשיית היין, מוביל את היקב להצלחות רבות.

העשייה רבת השנים, תרומתו החברתית הגדולה של היקב, וכמובן הפוטנציאל האיכותי הנרחב הטמון בו, הובילו בשנת 2014 את משפחת ויסמן לחבור למשפחת יצחקי כשותפה שווה ביקב. חיבור זה תרם רבות לצמיחת היקב ולגידול הנרחב בהיקף פעילותו. החיבור הטבעי בין המשפחות נבע מחזונן המשותף שכולל את התרומה החברתית הענפה של היקב, התשוקה ליין איכותי ללא פשרות והראייה הרחבה המשותפת בין המשפחות.

הכרמים שלנו

התחנה הראשונה ביצירת יין באיכות גבוהה וללא פשרות

מימוש התשוקה ליצירת יין נועז, עם אמירה ייחודית, מתחיל במקום בו נפגש החזון עם הקרקע. תפיסת המצוינות הובילה אותנו לביצוע שינוי עמוק בכרמים בהפיכתם לפורצי דרך.

בתחנה זו, המסע החדש יוצא לדרך, יין חדש נולד. ראשית בראשו של יינן היקב, דוד בר אילן, וממנו אל הקרקע המכילה את הגפנים המשתרשים בה, הנאחזים ביצירה המופלאה העתידה להגיע. במטרה לדייק את הייחודיות ולהעניק תוקף לאמירה האישית נבחרו אנשי המקצוע הטובים והמתאימים ביותר למימוש החזון. מחלקת החקלאות החדשה ביקב, פועלת במקצועיות ומומחיות בהנחיית פרופסור קוסטאס בקסטיאס- מומחה לגפנים, אומנות ומדע גידולי הגפן, לצד גיל שרון, המנהל את הכרמים. בניצוחו של יינן היקב, הם אמונים על שיטות הגידול והנטיעות החדשות, אשר נבחרו בקפידה בראייה רחבה של גמישות מחד ודיוק ומקצועיות מאידך.

הכירו את הצוות

בעלי אינטרפרטציה אישית כלפי יין וכלפי תרבות היין הישראלית בפרט.
צוות צעיר ואקטיבי הפועל בדרכים יצירתיות להטמעת תרבות היין בישראל.
היינות הינם פרי מחשבה חדשנית ופורצת דרך, והם עוברים תהליך למידה ותחקור המובילים אותנו

להישגים משמעותיים בתעשיית היין.