יקב טוליפ
בשנת 2003 החזון של משפחת יצחקי נולד. יקב טוליפ הוקם מתוך אהבה גדולה ליין ואהבה ענקית לאנשים.
השילוב בין יינות איכות לצד תרומה לקהילה הפך להיות סמן הדרך.
צלע ההר בכפר תקוה, יישוב קטן ופסטורלי לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים, היה המקום הטבעי והמושלם להקמת היקב. המודל המרגש והמוצלח של העסקת חברי הקהילה ויצירת הפלטפורמה להשתלבותם בשוק העבודה כאחד האדם, יצר חיבור יוצא דופן, חזק, בלתי נפרד ושורשי.
התשוקה ביצירת יינות ייחודים, נועזים ופורצי דרך, היא זו המובילה אותנו קדימה. רוח היזמות “הטוליפית” מאפשרת לנו להמשיך להוביל ביצירתיות, בחדשנות, במקצועיות וברגישות.
פריצת הדרך המקצועית, מורגשת בייחודיות הבלנדים והאיכות הבלתי מתפשרת בתהליך יצירת היין. שילוב המקצועיות לצד אמירה חדשה בתעשיית היין, מוביל את היקב להצלחות רבות.
העשייה רבת השנים, תרומתו החברתית הגדולה של היקב, וכמובן הפוטנציאל האיכותי הנרחב הטמון בו, הובילו בשנת 2014 את משפחת ויסמן לחבור למשפחת יצחקי כשותפה שווה ביקב. חיבור זה תרם רבות לצמיחת היקב ולגידול הנרחב בהיקף פעילותו. החיבור הטבעי בין המשפחות נבע מחזונן המשותף שכולל את התרומה החברתית הענפה של היקב, התשוקה ליין איכותי ללא פשרות והראייה הרחבה המשותפת בין המשפחות.
הכרמים שלנו
התחנה הראשונה ביצירת יין באיכות גבוהה וללא פשרות
מימוש התשוקה ליצירת יין נועז, עם אמירה ייחודית, מתחיל במקום בו נפגש החזון עם הקרקע. תפיסת המצוינות הובילה אותנו לביצוע שינוי עמוק בכרמים בהפיכתם לפורצי דרך.
בתחנה זו, המסע החדש יוצא לדרך, יין חדש נולד. ראשית בראשו של יינן היקב, דוד בר אילן, וממנו אל הקרקע המכילה את הגפנים המשתרשים בה, הנאחזים ביצירה המופלאה העתידה להגיע. במטרה לדייק את הייחודיות ולהעניק תוקף לאמירה האישית נבחרו אנשי המקצוע הטובים והמתאימים ביותר למימוש החזון. מחלקת החקלאות החדשה ביקב, פועלת במקצועיות ומומחיות בהנחיית פרופסור קוסטאס בקסטיאס- מומחה לגפנים, אומנות ומדע גידולי הגפן, לצד גיל שרון, המנהל את הכרמים. בניצוחו של יינן היקב, הם אמונים על שיטות הגידול והנטיעות החדשות, אשר נבחרו בקפידה בראייה רחבה של גמישות מחד ודיוק ומקצועיות מאידך.
כפר יובל
גובה הכרם:
350 מ' מעל פני הים
זנים:
מרלו, סירה, שיראז, גוורצטרמינר
קרקע:
טרה רוסה על גיר / אדמה וולקנית שחורה ובזלת
מאפיינים:
הכרם יושב בין החרמון לגליל העליון מאופיין בימים חמים ולילות קרירים אשר מושפעים מהקרבה לחרמון ולגליל העליון
מטע
גובה הכרם:
700 מ' מעל פני הים
זנים:
סוביניון בלאן, שרדונה, ויוניה, קברנה פרנק, מרלו
קרקע:
טרה רוסה על גיר
מאפיינים:
במורדות המערביים של הרי ירושלים בתוך עמק ארוך ומוצל יושבות חלקות הכרמים שלנו במושב מטע. הטמפרטורות הנמוכות בלילות יוצרות הפרשי טמפרטורה שמייצרות תהליך הבשלה ארוך ואופטימלי לענבי היין שלנו.
כרם כפר שמאי
גובה הכרם:
700 מ' מעל פני הים
זנים:
קברנה סוביניון וסירה
קרקע:
טרה רוסה על גיר
מאפיינים:
הכרם טובל ביער ירוק טבעי, בעל מדרונות מוצלים וקרירים בין ההרים.
פלטו דלתון
גובה הכרם:
850 מ' מעל פני הים
זנים:
סוביניון בלאן
קרקע:
אדמה וולקנית ובזלת
מאפיינים:
הכרם יושב באחד מאזורי הגידול הוותיקים בצפון, על רמה גבוהה וחשופה עם טמפרטורות נמוכות בחורף ובלילות. כרם בוגר מאוד המאפשר קבלת טעמים עשירים וגוף לענב, אופטימלי לגידול ענבים לבנים ליינות איכותיים.
הכירו את הצוות
בעלי אינטרפרטציה אישית כלפי יין וכלפי תרבות היין הישראלית בפרט.
צוות צעיר ואקטיבי הפועל בדרכים יצירתיות להטמעת תרבות היין בישראל.
היינות הינם פרי מחשבה חדשנית ופורצת דרך, והם עוברים תהליך למידה ותחקור המובילים אותנו
להישגים משמעותיים בתעשיית היין.
רועי יצחקי
מייסד ומנכ״ל היקב
הקים את היקב בשתי ידיו עוד במהלך לימודי התואר בכלכלה. הקדיש את כל מרצו וכישוריו לניהול היקב והוביל אותו להצלחה משגשגת בארץ ובעולם. במהלך השנים הקים רועי יקב נוסף, יקב מאיה וחברת הפצה וייבוא המתמחה בשיווק יינות בוטיק. לאחרונה הוסיף רועי לרשימת עסקיו גם דוכני יין ובכך נכנס לתחום הקמעונאות.
רועי פתח את יקב טוליפ בגלל אהבתו הגדולה ליין והחליט להקים את העסק בכפר תקוה על מנת לממש את הערכים עליהם הוא גדל, בניהם תרומה לקהילה.
“אני חי, נושם וישן עם עבודתי ביקב… יקב טוליפ הוא כמו ילדי הבכור שנולד והיום הוא כבר ילד בוגר שצבר חוויות והצלחות כבירות במהלך חייו”
דנה בני
ייננית היקב
דנה למדה אנולוגיה וגידול גפנים באוניברסיטת פירנצה וצברה ניסיון רב בעבודתה ביקבי בוטיק בבורדו, דרום אפריקה, קליפורניה וכמובן ישראל.
בנוסף סיימה דנה בהצטיינות לימודי דיפלומה של WSET, בית הספר המוביל בעולם ללימודי יין ואלכוהול ומלמדת בשלוחה הישראלית של ה-WSET.
דנה מלווה ומפקחת באופן שוטף על העבודה בכרמים ועבודת הייצור ביקב, ומובילה את סגנון עשיית היינות של היקב, ליצירת יינות עדכניים, עוצמתיים ומרגשים.
לוטן ויסמן
מנהלת השיווק והייצוא
לוטן אחראית על האסטרטגיה השיווקית של יקב טוליפ, בניית המותג וניהול הפקת החומר השיווקי של היקב.
בנוסף לכך, אחראית על כל מערך הייצוא ועל שיתופי הפעולה העסקיים של היקב מול גורמים חיצוניים.
“העבודה ביקב מאתגרת ומגוונת, בפרט העבודה לצד חברי כפר תקווה שממלאים ומלאים בהמון אהבה. נהנית ליצור וליזום חוויות חדשות ומרגשות עבור קהל לקוחותינו הנאמן…”